Postikulut kirje 3,50€ / paketti alk. 4,90€ / ilmainen toimitus yli 100€ tilauksille.

Värillisten silityskuvien kiinnittäminen + pesuohjeet

Värillisten silityskuvien kiinnittäminen + pesuohjeet


Tämä kirjoitus keskittyy värillisten silityskuviemme kiinnittämiseen ja niiden pesuohjeisiin. Kuvan kiinnittäminen löytyy videomuodossa instagramissa @kotoa.kangaskauppa. Silityskuvien kiinnittäminen on helppoa kun muistaa noudattaa muutamaa ohjetta.

Värilliset silityskuvamme on valmistettu tulostamalla kuvat siihen tarkoitetulle silityskalvolle. Tämä silityskalvo eroaa myymästämme koti-mustesuihkutulostimille tarkoitetusta Siser Easycolor DTV:stä, joten sen ohjeet eivät päde näihin kuviin eikä näiden kuvien ohje päde Siserin tulostettavaan kalvoon!


Värilliset silityskuvat kestävät oikein kiinnitettyinä 60 asteen pesua vaate nurinpäin ja matalan lämmön rumpukuivausta. Suosittelemme kuitenkin matalampaa 40 asteen lämpötilaa toistuviin pesuihin. Kuvien silityskalvolla on Öko-tex 100 sertifikaatti, joten ne eivät sisällä haitallisia aineita. 

Älä käytä kuvia superjoustavalle kankaalle esim. lycralle. Perus jc, puuvilla ja trikoo on ok.


Näitä ohjeita on tärkeä noudattaa, jotta kuvat kestäisivät käytössä mahdollisimman hyvinä.


Ennen silityskuvan kiinnitystä:
- Esipese koristeltava vaate / kangas ilman huuhteluainetta
- Poista irtonukka ja pöly teippiharjalla
- Silitä tekstiili rypyttömäksi ilman höyryä

Sit aloitetaan! Ja muistetaan testata nämä ohjeet ensin mukana tulleelle testipalalle ;)


Kuvien päällä on kirkas suojamuovi ja takana harmahtava suojamuovi. Päällysmuovissa saattaa näkyä jälkiä/naarmuja, mutta se ei haittaa sillä ne ovat vain suojamuovissa.Ensin poistetaan takaa harmahtava suojamuovi. Sen kuoriminen onnistuu parhaiten niin, että kuvan värillinen puoli on pöytää vasten ja harmaa muovi kuoritaan siitä pois (eli ei niin että kuva on oikein päin ja kirkasta suojamuovia kuoritaan ylöspäin).Lämmitetään käsiteltävä alue ilman höyryä juuri ennen kuvan lisäämistä.
Lisätään paidan sisälle kova puinen leikkuulauta, jotta saadaan tasainen alusta johon pystytään kohdistamaan kunnolla painetta. Silityskuvat vaativat hyvään tarttuvuuteen sekä lämpöä että painetta.Lämmitetään silitysrauta 2 pisteelle (150 astetta) ja painetaan kuvan joka kohtaa n. 5 sekuntia lujasti. Huomioi mahdolliset höyryreiät, joiden kohdalla lämpö saattaa olla matalampi ja tarttuvuus heikompi. Kirkkaan muovin ja raudan välissä voi käyttää mielenrauhan turvaamiseksi myös leivinpaperia.Poista päällä oleva kirkas suojakalvo kuumana/lämpimänä, älä odota sen jäähtymistä. Älä repäise nopeaa pois, vaan pyri tasaiseen liikkeeseen. Kalvon pitäisi irrota helposti. Jos kalvo ei jostain kohti meinaa irrota, laita se takaisin, silitä se kohta uudelleen ja koita taas irrottaa kalvo.Paina kuvaa vielä pelkän leivinpaperin läpi pari sekuntia per kohta keskittyen etenkin reunojen hyvään kiinnitykseen. Hyvin kiinnittyneen kuvan tunnistaa siitä, että kalvo sulautuu kankaan kuituihin ja kankaan struktuuri näkyy hiukan kuvan alta. Katso alla oleva lähikuva.Valmis!

Nyt on erittäin tärkeää olla pesemättä tekstiiliä seuraavaan 24 tuntiin ja olla läikyttämättä sen päälle vettä tai muita nesteitä. Värit kiinnittyvät tänä aikana ja kuva saattaa kärsiä läikkyneistä vesipisaroista ja hankauksesta.

Pesu

Pese tekstiili jatkossa aina nurinpäin käännettynä max. 60 asteessa. Suosittelemme kuitenkin jatkuvaan pesuun 40 astetta. Älä käytä silityskuvien kanssa huuhteluainetta, koska se heikentää kiinnitystä ja värejä.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vielä muutama tärkeä muistisääntö loppuun:

- Esipese aina kangas -> muuten seuraavassa pesussa kangas kutistuu, mutta kuva ei ja kiinnitys kärsii. Esipesemättömässä tekstiilissä on myös varastointikäsittelyaineita ja pinnotteita, jotka heikentävät kuvan tarttumista.

Napsauta höyrytoiminto pois päältä -> Älä käytä kiinnitykseen höyryä, sillä kosteus ei tee hyvää kiinnittyvälle kuvalle.

Aloita kahdella pisteellä ja nosta lämpötilaa maltillisesti -> Jokainen silitysrauta on uniikki eikä pyöritettävät kiekot anna tarkkaa lämpötilaa. Jos kuva ei meinaa kiinnittyä, yritä uudelleen maltillisella lämmön nostolla. Älä pyöräytä suoraan kolmoselle

- Paina tasaisella lujalla alustalla -> Hyvä kiinnittyminen vaatii lämmön lisäksi aina painetta. Älä silitä kuvaa kiinni pehmeällä silityslaudalla, koska ensinnäkin alusta on liian pehmeä ja toiseksi silityslaudan päällä ei uskalla painaa tarpeeksi lujaa ilman että lauta mahdollisesti krätsähtää. Silityslautojen alusrakenne on reikäinen, joten se ei mahdollista tasaista painetta. Itse pidän tekstiilien alla leikkuulautaa ja kiinnitän kuvat lattialla tai keittiön tasolla. Silitysrautaan saa nojata kunnolla. Pelkän leivinpaperin läpi silittäessä kuvan voi käydä esim. raudan kärjellä painaen.

- Pese aina nurinpäin -> Muiden vaatteiden vetoketjut, nepparit ja hakaset vahingoittavat kuvaa. Älä myöskään pese hankaavien kankaiden kuten froteepyyhkeiden kanssa.

Jos kuva alkaa näyttää repsottamisen tai taittumisen merkkejä -> Silitä kuvaa leivinpaperin läpi ja siitä tulee kuin uusi. Älä koskaan silitä suojakalvotonta kuvaa suoraan raudalla ilman leivinpaperia. Vaatteen silitys on hyvä hoitaa nurjalta, jottei vahingossa osu kuvaan.


Talvella on tärkeää antaa silityskuvien levätä huoneenlämmössä ennen kiinnittymistä. Älä kiinnitä kylmässä ollutta kuvaa ennenkuin se on huoneenlämpöinen.


Eli tiivistettynä:
- Esipese
- Nukka pois
- Käytä testipalaa
- Poista kuvan takaa taustakalvo
- Lämmitä alue ilman höyryä
- Asettele kuva ja käy läpi 5 sek per kohta
- Poista suojakalvo varovasti kun se on vielä kuuma/lämmin
- Käy kuva raudalla läpi pelkän leivinpaperin läpi
- Anna levätä 24h ennen ensimmäistä pesua ja mieluiten ennen käyttöäkin ettei kuvan päälle roisku mitään
- Pese nurinpäinKommentit/Comments