Postikulut kirje 2,90€ / paketti alk. 4,90€ / ilmainen toimitus yli 100€ tilauksille.

Pyyheturbaanin ohje

Pyyheturbaanin ohje

Käytännöllinen pyyheturbaani on helppo ja nopea ommella. Se on myös mahtava lahjaidea! Tämän pyyheturbaanin häntä sujautetaan napin sijasta kuminauhan sisään, joten se on huoleton ommella ja sopivuudesta voi olla varma.Paras kangas pyyheturbaaneihin on vohveli tai frotee. Pehmoinen bambufrotee on ihanan tuntuinen ja imukyky paranee joka pesulla. Näitä kankaita voi pestä ja rummuttaa huoletta! Olen tehnyt pyyheturbaanin myös kaksinkertaisesta harsokankaasta. Silloin kappaleita leikataan yhteensä 4 per turbaani, jotta saadaan lisää imukykyä ja massaa.


Molempiin kokoihin riittää vohvelin täysleveys, joka on 140cm. Aikuisen koon kappaleita leikatessa kangasta ei kannata taittaa kaksinkerroin, vaan levittää kangas ja leikata kappaleet vierekkäin kuten alla olevassa kuvassa.


Kappaleiden mitat:

Lasten kokoon korkein/pisin kohta on n. 27 x 70cm ja aikuisten 33 x 80cm. Leikkaa vohvelista tai froteekankaasta kaksi samanlaista palaa. 


Kuminauhasta tarvitset 10-11cm palan. Pituus riippuu hiukan käytettävän kuminauhan joustosta. Tämä mitta on sopiva meidän joustavalle 7mm kumpparille.


Mitat sisältävät n. 1cm saumavaran ja 2-3cm käännevaran. Pyyheturbaanin ompelu on rentoa eikä se ole niin sentin tarkkaa :)


Pyyheturbaanin ompeluohje:


- Laita kappaleet päällekäin, aseta kuminauha noin 7cm reunasta ja ompele kaareva sauma huolittelevalla ompeleella, esim. saumurilla tai ompelukoneen siksakilla. Tämä estää kankaan purkautumisen.


- Ompele sama sauma ompelukoneen suoralla noin 1-1,5cm päästä reunasta. Tämä auttaa saumaa kestämään. Pelkkä saumurisauma saattaa liestyä rikki.


- Huolittele alareuna saumurilla tai ompelukoneen siksakilla ja taita 2-3cm nurjalle. 

- Ompele alareunan taitos. Taittele tarvittaessa kangasta hieman kulmassa. 


Näppärä pyyheturbaani on valmis! Eikö teekin mieli ommella muutama lisää...
Kaikki vohveli- ja froteekankaat löytyy TÄÄLTÄ (kliks)!


Instagram-tililtämme @kotoa.kangaskauppa löydät tämän ohjeen myös videomuodossa! 

Kommentit