Postikulut kirje 3,50€ / paketti alk. 4,90€ / ilmainen toimitus yli 100€ tilauksille. Postitukset ma ja to.

Merkataan lelulaatikot vinyylitarralla!

Merkataan lelulaatikot vinyylitarralla!

Vinyylitarralla on kotona lukuisia käyttökohteita. Sitä voi käyttää sisustustarrana, merkkaustarrana ja ulkona kylteissä ja postilaatikoissa. Vinyyli ei sadetta pelkää ja on pysynyt mainiosti myös laatikkopyörän laatikkoa koristamassa. Meiltä vinyyliä löytyy tällä hetkellä kolmessa värissä: matta musta, valkoinen ja kulta.

Vinyylitarraa voi leikata saksilla, askarteluveitsellä ja elektronisilla leikkureilla (silhouette, cricut jne). Lisäksi tarvitsee usein siirtoteippiä ja raapan, joilla kuvan saa hyvin siirrettyä ja kiinnitettyä kohteeseen.

Käydään seuraavaksi tarran kiinnitys läpi kuvien avulla.


Ensin haluttu kuva leikataan tarraan. Tässä kuva on leikattu Cricut-leikkurilla. Käytin asetusta "premium vinyl" ja leikkauksesta tuli juuri sopiva - vinyyli leikkaantui ja tausta jäi ehjäksi. Leikkureihin vinyyli asetetaan tausta mattoa vasten niin, että värillinen puoli on ylöspäin ja kuva leikataan ilman peilikuvaa, eli sellaisena kuin se valmiina olisi muutenkin. Leikkauksen jälkeen kuvan ympäriltä nypitään ylimääräinen vinyyli pois. Sen voi tehdä nuppineulalla, ratkojalla tai kalvokoukulla (weeder).


Nyppimisen jälkeen siirretään kuva siirtoteipille. Siirtoteippi asetellaan tarran päälle ja sivellään raapalla tasaisesti painaen. Toista käsittely myös taustapuolelle, jotta tarra kiinnittyy siirtoteippiin hyvin. Siirtoteippejä myydään sekä ilman taustapaperia että taustapaperin kanssa. Meillä Kotoalla on myynnissä taustapaperillinen versio, koska se mahdollistaa myös valmiiksi nypittyjen tarrojen helpon säilytyksen sekä tarvittaessa myös postituksen. Jos suunnittelet tarrojen myyntiä niin taustapaperillinen siirtoteippi on oikea valinta!


Seuraavaksi irrotetaan vinyylitarran tausta pois. Tämä kannattaa tehdä niin, että tarran kuvapuoli on pöytää vasten ja taustapaperi kuoritaan päältä pois. Näin päin vinyyli on yleensä tarttunut paremmin vs. että kuoritaan siirtoteippi taustan päältä. Toista edellinen raappausvaihe, jos kaikki kuvan osat eivät ole kiinnittyneet siirtoteippiin.


Ja näin vinyylitarramme on valmis. Sen voi laittaa säilytykseen/sivuun myöhempää käyttöä varten tai pakata vaikkapa lahjapakettiin :) Ruudutettu siirtoteippi mahdollistaa helpon kohdistuksen koristeltavaan pintaan.


Vinyylitarraa kiinnittäessä pyyhitään pinta pölystä ja rasvasta ja annetaan kuivua. Irrotetaan siirtoteippi kuvineen taustastaan ja kiinnitetään koristeltavalle pinnalle. Sormilla tai raapalla painaen käydään tarran osa-alueet läpi, jotta se kiinnittyy kunnolla. Jos sinulla ei ole raappaa niin tässä voi käyttää viivoitintakin kun on vielä siirtoteippi suojana.


Lopuksi siirtoteippi irrotetaan vinyylitarran jäädessä koristeltavalle pinnalle. Jos tarran osia jää siirtoteippiin niin toista edellistä vaihetta niin kauan, että kaikki tarran osat ovat jääneet lopulliseen paikkaansa. Välillä se vaatii voimakastakin painamista. Siirtoteipin poiston jälkeen käy tarran osat vielä kertaalleen läpi painellen sormella tai raapalla. Tässä vaiheessa huopareunainen raappa on erittäin näppärä, koska huopareuna ei naarmuta tarraa eikä koristeltavaa pintaa.


Ja näin on lapsiperheiden lempparit eli Ikea Trofast -säilytyslaatikot nimetty! 

Myymässämme vinyylissä on vesipohjainen tarttuma-aine, minkä vuoksi sen voi useimmilta pinnoilta poistaa jälkiä jättämättä. Vinyyli kestää ulkokäytössä noin 4 vuotta ja sisäkäytössä noin 8 vuotta. Aikamääreet ovat arvioita ja lopullinen pysyvyys riippuu siitä kuinka kovalle käytölle tarra joutuu. Vinyyli valmistetaan Euroopassa ja se on EU:n REACH-asetuksen mukainen.

Vinyylitarrat löytyvät tarvikkeineen täältä.
Kommentit/Comments