Postikulut kirje 3,50€ / paketti alk. 4,90€ / ilmainen toimitus yli 100€ tilauksille. Postitukset ma ja to.

Ompeluvinkki keittovillasta - Turvaistuinviitta!

Ompeluvinkki keittovillasta - Turvaistuinviitta!

Tuskastuin taannoin sullomaan lasta toppavaatteissa turvaistuimeensa. Googlailin vaihtoehtoja ja pian löysinkin erittäin potentiaalisen ratkaisun - turvaistuinviitan. Viitan ideana on heittää sen takaosa istuimen selkänojan yli niin, että vyöt saadaan kiristettyä suoraan lapsen päälle. Se ei myöskään vie istuimesta tilaa toppavaatteiden tavoin. Viitta puetaan päälle sisällä ja sen alle riittää säästä riippuen villahaalari tai kovemmilla pakkasilla toppahousut + fleecetakki. 

Kaavaksi valitsin Etsystä löytyvän Goober Pea Designs - Goober Pea Pod Car Seat Cape. Kaava on kanadalainen ja siitä löytyy muutamakin eri variaatio mm. pituuden ja hupun suhteen. Ohjeet ovat vain englanniksi, mutta mukana on kattavat kuvalliset ohjeet, joten ompelusta selviää hyvin. 

Materiaaliksi valikoitui lämmin vaalean beigen sävyinen keittovilla ja vuoriksi kotimainen merinovilla. Kotoan keittovilla on mukavan notkea tähän käyttöön ja esipesun jälkeen se pehmeni vielä mukavasti. Hupun korvasin keittovillaan sointuvalla resorilla.

Tämä keittovillasta ommeltu viitta on ollut meillä käytössä nyt noin kuukauden verran ja se on osoittautunut erittäin näppäräksi siirtymissä. Käytämme sitä paljon kauppa- ja harrastusreissuilla. Viitta on näppärä myös aamuisilla päiväkotimatkoilla, sillä se on nopea pukea ja riisua. Päiväkodista haettaessakin se toimii, jos käy sisällä vaihtamassa toppavaatteet viittaan. 

Vaihekuvia ompelusta:


Luottotuotteeni Prymin liimakynä ei tällä kertaa pelastanut minua vetoketjun ompelun kanssa, sillä se ei toiminut pörröisen keittovillan kanssa. Ahkeralla nuppineulaamisella saumasta sai onneksi siistin ilman liimakynääkin.


Viitan ompelu oli melko helppoa. Tässä vielä muutama huomio ensimmäisen viitan ompelusta ja mitä tekisin ensi kerralla ehkä toisin:

- Kaava ei ole ihan täyskello, vaan on käsien kohdalta lyhyempi. Pidensin kaavaa siltä osin kelloksi asti.

- Pääntien saksiminen kannattaa tehdä harkiten ja vähän kerrallaan. En noudattanut tässä kohtaa ohjeen valmiita mittoja vaan saksin sovitellen viittaa välillä lapsen hartioille. Näinkin meinasin leikata liikaa, mutta onneksi pääntien resori pelasti tilanteen.

- Vuori olisi hyvä leikata hiukan päällikangasta lyhyemmäksi varsinkin jos vuorina käyttää todella joustavaa merinovillaa. Nyt leikkasin kappaleista saman pituiset ja helmaa tikatessa huomasin vuorin meinaavan kurkkia alta tai jäävän aavistuksen pussille.

- Toteuttaisin käsiaukot reikien sijaan halkaisemalla viittakappaleen samasta kohdasta koko pituudeltaan. Tämä nopeuttaisi ja helpottaisi ompelua, sillä aukot on helppo jättää keskelle saumaa. 

- Lisäisin vetoketjun yläpäähän nepparikiinnitteisen suikaleen, jotta viitta pysyy paremmin päällä ennen vetoketjun sulkemista. Tämä helpottaisi viitan pukemista ja riisumista.

- Lisäisin viittaan ripustuslenkin. Huomasin sen puuttumisen harmillisesti vasta ensimmäisen käyttökerran jälkeen, ja nyt jälkikäteen sitä on hankala lisätä siististi. 

Kuvissa on kaavan pidempi koko noin 100-105cm pituisella. Pidempi viitta olisi vielä lämpimämpi, mutta sitten se voisi olla jo liian reilu istuimessa. Tämä pituus on juuri sopiva meidän turvaistuimeen. 

Kuvissa näkyy muuten samasta merinovillasta ommeltu pipo, kauluri, hanskat ja villahousut. Tuo vaalea roosa sävy on oma suosikkini meidän merinovillaväreistä. Merinovillapipossa on myös kaksi S-koon nudea tupsua. 

Kaava: Goober Pea Design - Goober Car Seat Cape (Etsystä pdf-kaava)
Kangas: Keittovilla ja vaalea roosa merinovilla, suora linkki KLIKS!


Lisää ompeluinspiraatiota löytyy myös instagramistamme @kotoa.kangaskauppa !Kommentit/Comments