Postikulut kirje 3,50€ / paketti alk. 4,90€ / ilmainen toimitus yli 100€ tilauksille. Postitukset ma ja to.

Frillashortsit puuvillakankaasta

Frillashortsit puuvillakankaasta

Kesä kurkistaa jo nurkan takaa ja nyt onkin oiva aika alkaa kesävaatteita!

Summer Flowers farkkuefekti puuvillasta syntyivät kauniit frillashortsit paper bag vyötäröllä.
Tässä mallissa frillat kiertävät lahkeen ympäri ja nousevat ylös vyötärökuminauhalle asti.

Kaava on tarkoitettu joustamattomalle kankaalle ja toimii parhaiten juuri puuvillan ja pellavan kanssa, jotka eivät jousta ollenkaan.
Pehmeä pesty maalaispuuvillamme on myös ihastuttava valinta Rowan-shortseihin, koska yksivärinen kangas korostaa frilloja.
Harsokankaasta ommeltaessa pitää olla tarkkana ettei frillojen kiinnityskohta veny, koska silloin shortsit alkavat aaltoilemaan.

Frillashortsien kaverina kuvassa on double gauze harsokankaasta ommeltu rento nappilistalla tuunattu t-paita. Paidan kaavana on käytetty Mimmila Made Minttu -paitakaavaa. Kaava on tarkoitettu joustamattomille kankaille, mutta sillä voi ommella myös trikoosta. Nappilistaa kaavassa ei ole, mutta sellaisen voi lisätä helposti itse. Tässä nappilistan kaitale on noin 7cm leveä ja 11cm korkea ennen ompelua. Instagramin reels-osiosta löytyy nappilistan ompeluvideo.


Mimmila Maden Minttu-paitakaava ja Minttu ja Miska -kaavapaketit kuuluvat kesävalikoimaamme, joten ne voi napata paperisina ostoskoriin kankaiden kera.

Nappilistaa koristavat nylonista valmistetut 15mm puunapit. Ne näyttävät ihan puisilta, mutta ovat huolettomia käyttää, sillä ne kestävät hyvin konepesua ja rumpukuivaustakin. Harsokangasvaatteet ovat rumpukuivauksen jälkeen ihanan pehmeitä, joten halusin etsiä kauppaan myös kauniita rumpukuivauksen kestäviä nappeja. 

Kuvan lapsi on juuri täyttänyt 3 vuotta ja on noin 98-100cm pitkä.
Minttu-paidasta hänellä on koko 98 ja shortseista koko 3v, joka vastaa noin kokoa 98.

Kaavat:
Bebekins Patterns - Rowan shorts
Mimmila Made - Minttu paita

Shortsien kangas: Summer flowers puuvilla (linkki)
Puunvärinen nappi 15mm (linkki)

Kommentit/Comments